Radonmåling i Vestby

Hvorfor det er viktig og hvordan Radoni AS kan hjelpe deg

Gjør hjemmet ditt trygt

Kontakt oss for en kostnadsfri rådgivning

Beskytt hjemmet ditt og familien mot radon med eksperthjelp fra Radoni. Radon er en usynlig og luktfri radioaktiv gass som er den nest største årsaken til lungekreft. Vi i Radoni kan hjelpe deg måling, rådgivning og tiltak.

Hva er radon og hvorfor er det viktig å måle det?

Radon er en naturlig forekommende radioaktiv edelgass som siver gjennom berggrunnen. Forekomsten av radon vil variere med de geografiske forholdene, men Norge er blant de landene i verden som har størst konsentrasjon av gassen. Ifølge kreftforeningen anslås det at 300 årlige lungekrefttilfeller er relatert til radon. En reduksjon av radon i boligen er et viktig tiltak for å redusere risikoen.

Radonmåling i Vestby

Vestby er et område som kan være utsatt for høyere radonkonsentrasjoner på grunn av de geografiske forholdene. Derfor er det viktig for innbyggerne i Vestby å utføre radonmåling i sine hjem, barnehager, skoler, borettslag og næringsbygg for å sikre et trygt og sunt innemiljø.

Hvordan kan Radoni AS hjelpe deg?

Radoni AS har spesialisert seg på radonmåling og radontiltak i eksisterende bygninger nasjonalt, inkludert Vestby. Med solid og bred kompetanse innen analysering og forebyggende tiltak av alle slags bygg, fra Kristiansand til Kirkenes, kan Radoni AS hjelpe deg med å sikre et trygt og sunt innemiljø for deg og dine nærmeste.

Radontiltak i Vestby

For å redusere konsentrasjonen av radon i inneluften er det viktig å iverksette effektive radontiltak. Radoni AS har jobbet målrettet med radontiltak i eksisterende bygg siden 2012 og har gjennomført et høyt antall radontiltak med svært gode resultater. Noen av de mest vanlige radontiltakene er radonbrønn, radonsug og radonvifte.

Radonbrønn

En radonbrønn er et tiltak hvor man borer et hull i grunnen og installerer et rør som leder radongassen bort fra bygningen. Dette kan være en effektiv metode for å redusere radonnivåene i bygninger som er bygget på fjell eller tett berggrunn.

Radonsug

Radonsug er et tiltak som innebærer å installere et rør under bygningen som trekker ut radongassen og leder den ut i det fri. Dette kan være en effektiv metode for å redusere radonnivåene i bygninger som har høy radonkonsentrasjon i grunnen.

Radonvifte

En radonvifte er en vifte som monteres på et radonsug eller en radonbrønn for å øke effektiviteten av tiltaket. Radonviften hjelper til med å trekke ut radongassen fra grunnen og lede den ut i det fri, slik at radonnivåene i bygningen reduseres.

Radonmåling og oppfølging i Vestby

Etter at radontiltak er utført, er det viktig å utføre radonmåling for å kontrollere at tiltakene har hatt ønsket effekt. Radoni AS utfører kontrollmåling og oppfølging etter at tiltakene er montert, og måler radonnivåene i bygningen igjen for å sikre at de er redusert til et akseptabelt nivå (under 200 bq/m3).

Hvorfor velge Radoni AS for radonmåling og radontiltak i Vestby?

Radoni AS er et selskap med solid kompetanse og erfaring innen radonmåling og radontiltak. Med over ti års fartstid fra forsikringsbransjen innen risiko- og skadetaksering, har Radoni AS utført mange hundre tekniske boligbefaringer årlig i lukkede krypekjellere og på trange loft. Dette gir selskapet solid kompetanse til å analysere bygg ut fra erfaring, tegninger og beskrivelser.

Hos Radoni AS får du samme kontaktperson gjennom alle ledd, fra måling og prosjektering til montering av tiltak og kontrollmåling med oppfølging. Selskapet er medlem av Norsk Radonforening og følger måleprosedyren for boliger fastsatt av Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA).

Om du er privat kunde, bedriftseier, styreformann eller en del av et borettslag, vil du føle deg ivaretatt gjennom hele prosessen med Radoni AS. Radon er noe vi skal ta på alvor – og Radoni AS tar det på alvor, med sitt fagpersonell, for din trygghet.

Ta kontakt med Radoni AS for radonmåling og radontiltak i Vestby

Ikke vent med å sikre et trygt og sunt innemiljø for deg og dine nærmeste. Ta kontakt med Radoni AS for radonmåling og radontiltak i Vestby og la deres erfarne fagpersoner hjelpe deg med å redusere radonnivåene i din bygning.

Kostnadsfri radonrådgivning

Kostnadsfri rådgivning