Radonmåling i Hundvåg

Nøkkelen til et trygt og sunt hjem

Gjør hjemmet ditt trygt

Kontakt oss for en kostnadsfri rådgivning

Beskytt hjemmet ditt og familien mot radon med eksperthjelp fra Radoni. Radon er en usynlig og luktfri radioaktiv gass som er den nest største årsaken til lungekreft. Vi i Radoni kan hjelpe deg måling, rådgivning og tiltak.

Radon er en usynlig og luktfri gass som kan være skadelig for menneskers helse, spesielt når den blir konsentrert i inneluften. I Norge er det anslått at rundt 300 årlige lungekrefttilfeller er relatert til radon. Derfor er det viktig å utføre radonmåling og implementere radontiltak for å redusere risikoen for helseproblemer. I denne artikkelen vil vi fokusere på radonmåling i Hundvåg og hvordan Radoni AS kan hjelpe deg som kunde med å sikre et trygt og sunt hjem.

Hvorfor er radonmåling viktig i Hundvåg?

Radon er en naturlig forekommende radioaktiv edelgass som siver gjennom berggrunnen. Forekomsten av radon varierer med de geografiske forholdene, og Norge er blant de landene i verden som har størst konsentrasjon av gassen. Måling av radon i inneluften er nødvendig for å fastslå om det er forhøyede nivåer som krever tiltak for å redusere konsentrasjonen og dermed risikoen for helseproblemer.

Hvordan utføres radonmåling?

Radonmåling utføres ved hjelp av en radondetektor som plasseres i boligen, vanligvis i et oppholdsrom eller soverom. Målingen bør utføres over en lengre periode, for eksempel to måneder, for å få et representativt bilde av radonnivået i boligen. Etter måleperioden sendes detektoren inn til analyse, og resultatet angis i enheten becquerel per kubikkmeter (Bq/m3). Dersom radonkonsentrasjonen overstiger anbefalte grenseverdier, bør man vurdere å implementere radontiltak for å redusere nivåene.

Hvordan kan Radoni AS hjelpe deg med radonmåling i Hundvåg?

Radoni AS er et firma som har spesialisert seg på radonmåling og radontiltak i eksisterende bygninger nasjonalt, inkludert Hundvåg. Med lang erfaring og solid kompetanse innen analysering og forebyggende tiltak for alle slags bygg, kan Radoni AS tilby en trygg og pålitelig tjeneste for både private boliger, barnehager, skoler, borettslag og næringsbygg.

Radonmåling og analyse

Radoni AS tilbyr radonmåling med høykvalitets detektorer og profesjonell analyse av resultater for å gi deg en nøyaktig og pålitelig vurdering av radonnivået i din bolig eller bygning. Målingene utføres i samsvar med de prosedyrer og krav som er fastsatt av Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA).

Radontiltak og løsninger

Dersom radonmålingen viser at det er behov for radontiltak, kan Radoni AS bistå med å finne den mest effektive og kostnadseffektive løsningen for din situasjon. Radontiltak kan omfatte en rekke metoder, som radonbrønn, radonsug og radonvifte, avhengig av bygningens konstruksjon og radonkonsentrasjon.

Radontiltak vi kan tilby

Dersom radonmålingene viser at radonnivåene er for høye, kan Radoni AS bistå med ulike radontiltak for å redusere radonnivåene i bygningen. Noen av tiltakene som kan benyttes er:

Radonbrønn

En radonbrønn er et hull som bores ned i grunnen under bygningen, og fungerer ved å fange opp radongass før den trenger inn i bygningen. Radonbrønnen kobles til et radonsug og en radonvifte, som sørger for at gassen transporteres bort fra bygningen og ut i det fri.

Radonsug

Radonsug er en metode som benyttes for å redusere radonkonsentrasjonen i bygninger ved å skape et undertrykk under bygningens gulvkonstruksjon. Dette undertrykket hindrer radongass i å trenge inn i bygningen og leder den i stedet ut gjennom et ventilasjonssystem.

Radonvifte

En radonvifte er en viktig komponent i et radonsug-system og fungerer ved å skape det nødvendige undertrykket for å transportere radongassen bort fra bygningen. Radonviftene som benyttes av Radoni AS er spesialdesignet for formålet og har en lang levetid og lavt energiforbruk.

Ta kontakt med Radoni AS for radonmåling og radontiltak i Hundvåg

Radonmåling i Hundvåg er en viktig del av å sikre et trygt og sunt hjem for deg og din familie. Radoni AS tilbyr profesjonell radonmåling og skreddersydde radontiltak for å redusere radonkonsentrasjonen i din bolig eller bygning. Med deres omfattende erfaring og kompetanse kan du føle deg trygg på at du får den beste løsningen for din situasjon. Ta kontakt med Radoni AS i dag for å komme i gang med radonmåling og tiltak for et tryggere og sunnere hjem.

Kostnadsfri radonrådgivning

Kostnadsfri rådgivning