Radonmåling i Stavanger

Beskytt deg og din eiendom mot helsefarlig radon

Gjør hjemmet ditt trygt

Kontakt oss for en kostnadsfri rådgivning

Beskytt hjemmet ditt og familien mot radon med eksperthjelp fra Radoni. Radon er en usynlig og luktfri radioaktiv gass som er den nest største årsaken til lungekreft. Vi i Radoni kan hjelpe deg måling, rådgivning og tiltak.

Hvorfor er radonmåling viktig?

Radon er en naturlig forekommende radioaktiv gass som finnes i berggrunnen og løsmasser, og Norge er blant de landene i verden som har størst konsentrasjon av gassen. Ifølge Kreftforeningen anslås det at 300 årlige lungekrefttilfeller er relatert til radon. En reduksjon av radon i boligen er derfor et viktig tiltak for å redusere risikoen for helseskader.

Radonmåling i Stavanger

Stavanger og området rundt er kjent for å ha høyere konsentrasjoner av radon enn mange andre steder i Norge. Dette gjør det ekstra viktig å utføre radonmåling i boliger og andre bygg i Stavanger, for å sikre at inneluften er trygg å puste inn. Radonmåling angis i enheten becquerel per kubikkmeter (Bq/m3), og ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) bør tiltaksgrensen for radon i boliger ikke overstige 100 Bq/m3.

Hvordan kan Radoni AS hjelpe deg med radonmåling?

Radoni AS er et firma som spesialiserer seg på radonmåling og radontiltak nasjonalt, med solid og bred kompetanse innen analysering og forebyggende tiltak av alle slags bygg. De har jobbet målrettet med radontiltak i eksisterende bygg siden 2012 og har utført hundrevis av befaringer og radontiltak med svært gode resultater. Med over ti års fartstid fra forsikringsbransjen innen risiko- og skadetaksering, har de også solid kompetanse til å analysere bygg ut fra erfaring, tegninger og beskrivelser.

Radontiltak for å redusere radonnivået i din bolig

Hvis radonmålingen viser at radonnivået i din bolig er for høyt, finnes det flere radontiltak som kan iverksettes for å redusere konsentrasjonen av radon i inneluften. Noen av de vanligste tiltakene inkluderer:

Radonbrønn

En radonbrønn er et effektivt tiltak for å redusere radonkonsentrasjonen i bygg som har høy radoninnstrømning. Radonbrønnen lages ved å bore et hull i grunnen under bygningen, og ved hjelp av en radonvifte suges radongassen ut og ledes vekk fra bygget.

Radonsug

Radonsug er et tiltak som ofte kombineres med en radonbrønn. Radonsuget skaper et undertrykk i grunnen under bygget, som hindrer radongass fra å trenge inn i bygningen. Radonsuget kan enten være passivt (uten vifte) eller aktivt (med vifte).

Radonvifte

En radonvifte er en sentral del av både radonbrønn og radonsug. Viften skaper et undertrykk som suger radongassen ut av grunnen og leder den vekk fra bygget. Radonvifter finnes i ulike størrelser og effekter, avhengig av byggets størrelse og radonproblemet.

Hva kan du forvente av Radoni AS?

Når du velger Radoni AS for radonmåling og radontiltak, vil du bli ivaretatt gjennom hele prosessen, uansett om du er privatkunde, bedriftseier, styreformann eller en del av et borettslag. De har fagpersoner innen alle felt som er ansvarlig for måling, prosjektering, skreddersydd tiltakstilbud, montering av tiltak samt kontrollmåling med oppfølgning. Du vil få samme kontaktperson gjennom alle ledd og kan føle deg trygg på at radonproblemet blir tatt på alvor.

Kontakt Radoni AS for radonmåling og radontiltak i Stavanger

Dersom du har behov for radonmåling og radontiltak i Stavanger, kan du kontakte Radoni AS for en uforpliktende samtale. Vi har lang erfaring og bred kompetanse innen radonmåling og radontiltak, og vil kunne hjelpe deg med å finne den beste løsningen for å redusere radonkonsentrasjonen i din bolig eller bygg.

La Radoni AS hjelpe deg med å sikre et trygt og sunt inneklima for deg og din familie. For mer informasjon og kostnadsfri rådgivning kan du kontakte oss på telefon, e-post eller via skjemaet under.

Kostnadsfri radonrådgivning

Kostnadsfri rådgivning