Radonmåling i Fredrikstad

Hvorfor det er viktig og hvordan kan Radoni hjelpe deg

Gjør hjemmet ditt trygt

Kontakt oss for en kostnadsfri rådgivning

Beskytt hjemmet ditt og familien mot radon med eksperthjelp fra Radoni. Radon er en usynlig og luktfri radioaktiv gass som er den nest største årsaken til lungekreft. Vi i Radoni kan hjelpe deg måling, rådgivning og tiltak.

Hva er radon og hvorfor er det viktig å måle det?

Radon er en naturlig forekommende radioaktiv edelgass som siver gjennom berggrunnen. Norge er blant de landene i verden som har størst konsentrasjon av gassen. Radon (Rn-222) er en gass uten lukt og farge, og dannes ved nedbryting av det radioaktive grunnstoffet uran, et grunnstoff som forekommer naturlig i fjell og løsmasser.

Ifølge Kreftforeningen anslås det at 300 årlige lungekrefttilfeller er relatert til radon. Radon er et helseproblem når radongassen blir konsentrert i inneluften og pustes inn i lungene. Når strålingen skjer inne i lungene kan strålingen gi skader som kan utvikle seg til kreftceller. En reduksjon av radon i boligen er et viktig tiltak for å redusere risikoen.

Radonmåling i Fredrikstad: Hvordan Radoni AS kan hjelpe deg

Radoni AS er et selskap som har spesialisert seg på radonmåling og radontiltak i eksisterende bygninger nasjonalt, og har solid og bred kompetanse innen analysering og forebyggende tiltak av alle slags bygg, fra Kristiansand til Kirkenes. Dette inkluderer private boliger, barnehager, skoler, borettslag og næringsbygg over hele landet.

Siden 2012 har Radoni AS jobbet målrettet med radontiltak i eksisterende bygg, og har utført hundrevis av befaringer for alle slags kundegrupper samt gjennomført et høyt antall radontiltak mot eksisterende bygg med svært gode resultater.

Hvilke radontiltak tilbyr Radoni AS?

Radoni AS tilbyr en rekke radontiltak for å redusere radonkonsentrasjonen i bygninger. Disse tiltakene inkluderer:

Radonbrønn

En radonbrønn er en effektiv måte å redusere radonkonsentrasjonen i bygninger. Radonbrønnen fungerer ved å lage et trykkfelt under bygningen som hindrer radongass i å trenge inn i bygget. Radoni AS har ansatte som er utdannet termografører og kan kartlegge varmekabler og vannbåren varme i gulvkonstruksjoner for å finne egnet sted for kjerneboring av hull til radonbrønn.

Radonsug

Radonsug er en annen metode for å redusere radonkonsentrasjonen i en bygning. Radonsuget fungerer ved å skape et undertrykk under bygningen, som fører til at radongassen suges ut og ledes bort fra bygningen.

Radonvifte

En radonvifte brukes i kombinasjon med et radonsug for å øke effektiviteten av radonreduksjonen. Radonviften bidrar til å øke undertrykket under bygningen, noe som fører til at radongassen suges ut og ledes bort fra bygningen i enda større grad.

Hvordan kan Radoni AS hjelpe deg som kunde?

Om du er privat kunde, bedriftseier, styreformann eller en del av et borettslag, er det viktig for Radoni AS at du føler deg ivaretatt gjennom hele prosessen. Hos Radoni AS har de fagpersoner innen alle felt som er ansvarlig for måling, prosjektering, skreddersydd tiltakstilbud, montering av tiltak samt kontrollmåling med oppfølgning. Du vil få samme kontaktperson gjennom alle ledd, slik at du kan føle deg trygg og ivaretatt gjennom hele prosessen.

Radonmåling og tiltak i Fredrikstad: Ta kontakt med Radoni

Dersom du ønsker å få utført radonmåling og eventuelle radontiltak i Fredrikstad, kan Radoni AS hjelpe deg. Selskapet har lang erfaring og bred kompetanse innen radonmåling og tiltak, og kan tilby skreddersydde løsninger for å redusere radonkonsentrasjonen i din bolig eller bygning. Vær trygg på at Radoni AS tar radon på alvor – for din trygghet. Ta kontakt med Radoni AS i dag for å få mer informasjon om deres tjenester og hvordan de kan hjelpe deg med å redusere radonnivåene i din eiendom i Fredrikstad.

Kostnadsfri radonrådgivning

Kostnadsfri rådgivning